Ποιους θα δει ο Άσμουσεν στην Αθήνα

Την ώρα που σε Ελλάδα και Ευρώπη “φουντώνει” η συζήτηση γύρω από το ελληνικό χρέος και το αν αυτό είναι βιώσιμο ή όχι και αν θα χρειαστεί ένα “κούρεμα”, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραδέχεται σήμερα πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα βοήθειας και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει στο Reuters ότι το πακέτο αυτό θα δοθεί για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2014-2016, το στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν επισκέπτεται την Ελλάδα, με κεντρικό θέμα την πορεία του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Άσμουσεν πρόκειται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και κατόπιν με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργο Ζανιά. Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο, αλλά και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι “εν όψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεργκ Άσμουσεν είναι ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους ενός “κουρέματος” χρέους για την Ελλάδα, έχοντας δηλώσει στις αρχές του καλοκαιριού πως η Ελλάδα χρειάζεται μεν στήριξη, αποκλείοντας όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.