Λαγκάρντ: Πλεόνασμα στην Ελλάδα από το 2013

Την άποψη ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας θα μπορούσε να εμφανίσει πλεόνασμα έως το τέλος του 2013 εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC υποστήριξε ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αν και δήλωσε ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

"Όταν κοιτάζω την Ελλάδα, είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα. Είναι πολύ πιθανό στο τέλος του 2013 η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που είναι εντυπωσιακό επίτευγμα", δήλωσε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, στις μεταρρυθμίσεις στην φορολογική διοίκηση, στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και στη διαχείριση του δημόσιου τομέα.

"Όλα αυτά είναι ακόμη στο τραπέζι και υπάρχει δουλειά σε εξέλιξη που χρειάζεται να συνεχιστεί. Αλλά υπήρξαν ξεκάθαρα επιτεύγματα", τόνισε η Κ. Λαγκάρντ.