Βγενόπουλος: “Τον Σαρρή τον έπιασαν σε ανάρμοστες πράξεις με 17χρονο”

Απίστευτες καταγγελίες κατά του υπουργού οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρή εκτόξευσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. “Ο κ. Σαρρής διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής για έξι μήνες. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη στα κατεχόμενα της Κύπρου για ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις με 17 χρονο Τούρκο παρουσία ενός ακόμη Τούρκου. Στην υπεράσπιση του είπε ότι δεν υπάρχει σεξ, αλλά μασάζ, για αυτό ήμουν γυμνός". Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε: "Είναι καταζητούμενος. Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων. Ο άνθρωπος αυτός είχε τη στήριξη του κατεστημένου και μόνο το Πρώτο Θέμα το έγραψε στην Ελλάδα”.

Επειδή με μισούν δύο κρατικές διοικήσεις επί 17 μήνες ψάχνουν με στρατιές συμβούλων και δεν μπορούν να βρουν τίποτα” τόνισε ο πρώην ισχυρός άνδρας της τράπεζας Marfin στην Κύπρο.

Στο μεταξύ ευθύνες στον υπουργό οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρή, αλλά και στο "πολιτικοοικονομικό κατεστημένο" της χώρας ρίχνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την κατάσταση στη Μεγαλόνησο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στις ευθύνες που του καταλογίζουν έκανε λόγο για "αστειότητες", ενώ τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει "κωμικοτραγικοί χειρισμοί".

"Με κρατάγανε εγκλωβισμένο στην Κύπρο παρόλο που ήθελα να μεταφέρω την έδρα της τράπεζας στην Ελλάδα για να μπορώ να λειτουργήσω μέσα σε καλύτερο θεσμικό πλαίσιο" τόνισε ο Α. Βγενόπουλος, πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ομίλου Marfin.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι "δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός" και τόνισε ότι βλέπει  "μόνο σπασμωδικά μέτρα", ενώ έκανε λόγο για "ανθρώπους ξενυχτισμένους και κουρασμένους..." αναφερόμενος σε όσους έκαναν τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup. "Bλέπουμε αιφνιδιασμούς από ώρα σε ώρα" επεσήμανε.

Σχετικά με τις αγορές ομολόγων έκανε λόγο για "κουταμάρες" και είπε: "Εμείς δεν αγοράσαμε ομόλογα από τη Deutche Bank. Η τράπεζα Κύπρου τα πήρε το 2010. Εμείς πήραμε χωρίς να πληρώσουμε καμία προμήθεια όταν ήταν ο Καραμανλής. Καμία σχέση με πτωχεύσεις μνημόνια και άλλα. Οι ασφαλέστερες επενδύσεις είναι ομόλογα. Η Κύπρος συμφώνησε για το κούρεμα των ομολόγων. Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου συμφώνησε χωρίς να γνωρίζει ότι καταστρέφεται η χώρα του. Μόνο εμείς και η τράπεζα Κύπρου είχαμε 5 δισ. ευρώ. Δεν είπε τίποτα, δεν ήξερε τίποτα. Οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει το κούρεμα. Θα τρελαθούμε εντελώς;".

Για τα επισφαλή δάνεια έκανε λόγο για "προπαγάνδα και συκοφαντική δυσφήμιση", ενώ επεσήμανε ότι όσα λέγονται για το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου είναι τερατώδη ψέμματα.

"Το Βατοπέδι έγινε πελάτης της τράπεζας πριν ακουστεί το πιθανό αυτό σκάνδαλο" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πήρε εμπράγματες εξασφαλίσεις για το δάνειο ενώ είπε ότι αυτός ο πελάτης ήταν ο καλύτερος και πλήρωνε στην ώρα του.