Επένδυση μαμούθ μισό δισ. Ισραηλινών στην Κρήτη

Μεγάλη τουριστική επένδυση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, σχεδιάζουν ισραηλινοί επιχειρηματίες στην περιοχή της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, πρόκειται για πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν λάβει καμία απάντηση εδώ και αρκετό καιρό, το ενδιαφέρον τους παραμένει θερμό.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε εγκαταστάσεις τουρισμού και αναψυχής. Συγκεκριμένα οι ισραηλινοί θέλουν να αναπτύξουν σε περιοχή κοντά στο γκολφ της Χερσονήσου μια σύνθετη τουριστική επένδυση που θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο έξι αστέρων, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο με καταστήματα και πολυχώρους εστίασης, καθώς και βίλες και διαμερίσματα. Η έκταση που σχεδιάζεται το έργο είναι περίπου 2.500 στρέμματα.

Οι ισραηλινοί τουρίστες κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή της Χερσονήσου για διακοπές επιλέγοντας τα μεγάλα 5άστερα και 4στερα ξενοδοχεία της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς και μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας. Η περιοχή – που την έχουν γνωρίσει καλά - βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο τους για επενδύσεις.

Το ενδιαφέρον ισραηλινών, αμερικανών και άλλων ξένων επενδυτών για την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου είναι έντονο το τελευταίο διάστημα και αφορά σε επενδύσεις που σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό.

Βίκη Βαμιεδάκη