Στα χέρια της κυβέρνησης τα σχέδια συμφωνίας με Ευρωπαίους και ΔΝΤ

Την Τετάρτη θα τεθεί το πλαίσιο, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών

«Τα κείμενα τα πήραμε», δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, εννοώντας το MOU και το MEFP, δηλαδή τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο παράγοντα, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «αύριο θα θέσουμε το πλαίσιο», διευκρινίζοντας ότι σήμερα συζητούνται θέματα του τομέα ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με τον υπουργό, παραμένουν μικροδιαφορές οι οποίες θα κλείσουν μέχρι την Παρασκευή.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων και δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ. Αύριο, Τετάρτη, πραγματοποιείται η δεύτερη για το 2017 δημοπρασία για 145 μεγαβατώρες ανά ώρα και τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα.