Παπανάτσιου: Αν δε δίναμε τη 13η σύνταξη θα είχαμε παραπάνω πλεόνασμα

"Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία" επέμεινε η υφυπουργός

Προς το τέλος του 2017 τοποθετεί την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας η Κατερίνα Παπανάτσιου. «Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών.

Η κ. Παπανάτσιου δήλωσε μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, άλλα η κυβέρνηση έδωσε τη «13η σύνταξη» και την ενίσχυση των νησιών.

«Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών» επέμεινε απαντώντας στις κριτικές για υπερφορολόγηση χωρίς περικοπές των δαπανών του δημοσίου.

«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία» πρόσθεσε.

Η υφυπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το 80% των αγροτών θα δουν ότι φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός διέψευσε ότι βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία από τον προκάτοχό της Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει... Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία» επέμεινε.

Διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος και το 2018, υποσχόμενη μείωση η οποία θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.