Κύπριος υπουργός Οικονομικών: Έχει δίκιο το ΔΝΤ

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου μεταμνημονιακού ελέγχου...

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι υιοθετεί τις συστάσεις της έκθεσης του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου μεταμνημονιακού ελέγχου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στέλνει το ίδιο μήνυμα με το αποτέλεσμα του ελέγχου, δηλαδή ότι «μπορεί η κυπριακή οικονομία να στάθηκε στα πόδια της, όμως έχει αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσει». 

   Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και στα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και εξέφρασε τη θέση ότι η προώθηση της μεταρρύθμισης είναι σε καλό δρόμο, ειδικότερα για το νομοσχέδιο της κινητικότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

   Με κάποιες τροποποιήσεις και περιορισμούς, που η Βουλή θα θέσει αυτό θα προχωρήσει, επισήμανε. «Είναι ένα καλό χρήσιμο εργαλείο, που δείχνει ότι μπορούμε έστω με κάποιους πολιτικούς συμβιβασμούς να προχωρεί η προσπάθεια και να αποδείξουμε ότι ασχέτως μνημονίου κυβέρνηση και βουλή συνεχίζουν την προσπάθεια» πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός.