Κυβέρνηση: Δε ναυαγήσαμε στις Βρυξέλλες, απλά περιμένουμε την Τρόικα

Δεν υπήρξε διαφωνία Τσίπρα με Τσακαλώτο, επιμένει το Μαξίμου

Στην επίθεση περνάει το Μέγαρο Μαξίμου για το Euro Working Group τονίζοντας ότι δεν αποφασίζει για την επιστροφή των κλιμακίων, αλλά την προτείνει, κάτι που έκανε.

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τα περί «ναυαγίου» και εκτιμούν ότι εντός της ημέρας, θα υπάρξει ανακοίνωση των τεχνικών κλιμακίων περί της επιστροφής ή όχι στην Αθήνα και αφού θα έχουν κλείσει την εκκρεμότητα μεταξύ τους οι επικεφαλής των θεσμών.

Όσο για τις «φήμες» και τα δημοσιεύματα περί διάστασης απόψεων μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την κυβέρνηση λένε ότι«καλό θα είναι ορισμένοι να μην δημοσιογραφούν τις επιθυμίες τους».

H επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε σε 2-3 ημέρες να επιτευχθεί κατ' αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.  Οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Στις 22 Μαίου που συνεδριάζει το Eurogroup, και εφόσον προηγουμένως θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα θα υπάρξει η λεγόμενη συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει την δεύτερη αξιολόγηση, την εκταμίευση της δόσης, το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

 

"Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επιστροφής"

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών.

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.