ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για παράλληλη απασχόληση

Οι τρόποι πληρωμής

Ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του Ε.Φ.Κ.Α. για την πληρωμή των εισφορών για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.λπ.)

Οι ενδιαφερόμενοι για να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια πρέπει να μπουν στο site στο σημείο «Ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ» και να επιλέξουν τις «εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων».

Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση του κωδικού εντολής πληρωμής, ο οποίος είναι ατομικός και χρησιμοποιείται για όσο χρονικό διάστημα ο ασφαλισμένος είναι υπόχρεος καταβολής εισφορών.

Ο ίδιος κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάθεση πάγιας εντολής χρέωσης λογαριασμού σε Τράπεζα της επιλογής σας.

Η πάγια εντολή δεν εκτελείται όταν το ανώτατο όριο ποσού που έχετε ορίσει είναι μικρότερο από το πληρωτέο ποσό ή όταν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό σας κατά την ημερομηνία εξόφλησης. 

Μπορείτε να πληροφορηθείτε τα διαθέσιμα προϊόντα καταβολής εισφορών καθώς και ενδεχόμενες χρεώσεις για την χρήση τους από τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Η εντολή άμεσης χρέωσης λογαριασμού ενεργοποιείται εφόσον η σύμβαση με την Τράπεζα της επιλογής σας έχει πραγματοποιηθεί πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής.