Ντάισελμπλουμ: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Είναι προς το συμφέρον όλων να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ ΝΕΑ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ ΝΕΑ
ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ ΝΕΑ
Εκτύπωση
Ντάισελμπλουμ: Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Αν το Διεθνές Νομισματικό ταμείο αποφασίσει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή στο ολλανδικό κοινοβούλιο, όπως μεταδίδει η οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

“Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα, και επομένως οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ αποσκοπούν στο να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Εξέφρασε πάντως την άποψη ότι ούτε και το ΔΝΤ επιθυμεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η Financieele Dagblad, αν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα πως σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει από την Ελλάδα, τότε η ολλανδική κυβέρνηση θα αποσύρει τη στήριξή της στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι η πρώτη φορά που δηλώνει ανοιχτά ότι χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Ο ίδιος διεμήνυσε πως δουλειά του είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα, εξηγώντας πως αυτό θα ήταν προς το συμφέρον όλων. “Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης και αυτό ακριβώς θα κάνουμε”, τόνισε.

Όσο για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογράμμισε πως οι επιπτώσεις από ένα Grexit θα ήταν βαριές τόσο από οικονομικής, όσο και από πολιτικής άποψης και δεν θα πρέπει κανείς να τις υποτιμά. "Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.