Έρχονται οι ομαδικές απολύσεις: Υποχωρεί η Αθήνα στο αίτημα των δανειστών

Υποχωρήσεις και στη μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ

Μια από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, οι ομαδικές απολύσεις, φαίνεται τελικά πως θα περαστεί.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης (Ε. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης), αξιωματούχος της ελληνικής αντιπροσωπείας, που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Όπως είπε ο αξιωματούχος το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ένα αμιγώς ιδεολογικό θέμα η απόκρουσή του. Τόνισε ότι το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Αφορά παρά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα.

Με αντάλλαγμα την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την διαχείριση των πλεονασμάτων της, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών για τις ομαδικές απολύσεις ενώ δεδομένη φαίνεται πλέον και η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση για μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 6.000 ευρώ. Το αφορολόγητο είναι σήμερα στα 8.623 ευρώ.