Η τράπεζα Rothschild αναλαμβάνει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Όπως ανακοίνωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, η επενδυτική τράπεζα θα έχει το ρόλο τεχνικού συμβούλου

Η επενδυτική τράπεζα Rothschild θα αναλάβει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η τράπεζα θα έχει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου στο μείζον αυτό εγχείρημα. 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι, στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Απάντηση της ΝΔ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την επενδυτική τράπεζα Rothschild

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της επενδυτικής τράπεζας Rothschild . Δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της επενδυτικής τράπεζας», απαντά η ΝΔ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Την ίδια στιγμή, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν. Για άλλη μία φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.