Ασφυκτική η κατάσταση για την τύχη του Μαρινόπουλου!

Στην παρούσα φάση κανείς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια

Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί για την τύχη του Μαρινόπουλου, καθώς λίγα πλέον χρήματα έχουν μείνει προς εκταμίευση από τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για το πώς θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης, εάν δεν εκδοθεί εγκαίρως η δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν ότι τα χρήματα επαρκούν μεν για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι δυνατή η καταβολή του μισθού Δεκεμβρίου.

Στην παρούσα φάση κανείς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια, ούτε οι τράπεζες ούτε ο Σκλαβενίτης ούτε πολύ περισσότερο ο Μαρινόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής συμφωνίας στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Τα χρήματα είχαν προϋπολογισθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Μαρινόπουλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Την ίδια ώρα, χαμηλές παραμένουν οι πωλήσεις στα 80 καταστήματα του Μαρινόπουλου, τα οποία διαθέτουν περί τους 3.000 βασικούς κωδικούς προϊόντων, τη λειτουργία των οποίων βεβαίως έχει αναλάβει ο Σκλαβενίτης. Σε κάποια καταστήματα παρατηρείται κάποια κίνηση, σε άλλα όχι και τούτο εξαρτάται από την περιοχή, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι επικρατεί και στους εργαζομένους του Μαρινόπουλου, οι εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ακόμη και με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης. «Κανείς δεν μπόρεσε να δεσμευθεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο υιοθετήθηκε από όλους η αντίληψη του κόστους που θα επιφέρει για τους εργαζομένους και τους μισθούς τους και όχι μόνο μια πιθανή καθυστέρηση πέραν του τέλους Δεκεμβρίου, όπου και τελειώνει η ενδιάμεση χρηματοδότηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Dia.