Καμία συμφωνία μετά την τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

Όλα ανοιχτά για δημοσιονομικά, εργασιακά και ενέργεια

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, με τη συμμετοχή και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ενώ στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσαν και τα δημοσιονομικά, όπως και η ενέργεια, που μαζί με τα εργασιακά θεωρούνται κρίσιμα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο κλιμακίων.

Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, o υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται σε καθοριστική φάση από τη Δευτέρα. Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup (το γνωστό EuroWorking Group) θα κάνει έναν πρώτο γενικό απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.