Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά: Νέα δήλωση κατά της ελάφρυνσης του χρέους

"Οποιοσδήποτε μιλά τώρα για ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα δεν ενισχύει αυτούς που θέλουν μεταρρυθμίσεις", υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Νέο “χτύπημα” από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσα σε μόλις δύο μέρες κατά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση στη Βιέννη, άφησε και πάλι αιχμές κατά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις δηλώσεις του από την Αθήνα, υποστηρίζοντας πως όποιος ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βλάπτει τις μεταρρυθμίσεις.

“Οποιοσδήποτε που μιλά τώρα για ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα δεν ενισχύει αυτούς που θέλουν μεταρρυθμίσεις”, ανέφερε ο Σόιμπλε σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση αυτή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δεν μπορεί να ερμηνευτεί παρά σαν “καρφί” προς τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έρχεται μία μόλις μέρα μετά το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι ενδεχόμενη ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για την Ελλάδα.

“Όποιος λέει 'θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας' προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται λιγότερο από ένα μήνα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα.