Τριάντα μέρες η προθεσμία για μεταβολή στοιχείων στην Εφορία

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Και πάλι στις 30 ημέρες ορίζεται η προθεσμία δήλωσης μεταβολών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων στο μητρώο της Εφορίας, με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Με την εγκύκλιο ενεργοποιείται η διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε στο τέλος Ιουλίου και σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τη Φορολογική Διοίκηση εντός τριάντα ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά τον χρόνο της εγγραφής.

Μεταβολές στα ατομικά στοιχεία του φορολογουμένου, που δεν αφορούν επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπόκεινται σε προθεσμία.

Οι διατάξεις έχουν ισχύ αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου 2016, όταν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καταλαμβάνουν και περιπτώσεις για τις οποίες η προθεσμία των δέκα ημερών για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μεταβολής δεν είχε λήξει κατά τις 3/8/2016.