Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί για το “αίσιο τέλος” του Eurogroup

"Καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία που δίνει προοπτική στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας"

Ικανοποίηση για το αίσιο τέλος που είχε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup επικρατεί σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες, νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις ήταν «δύσκολες» καθώς από τη μία το ΔΝΤ ζητούσε πολλά από τους Ευρωπαίους και από την άλλη οι εταίροι ζητούσαν πολλά από την Ελλάδα.

Τελικά όμως «καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία που δίνει προοπτική στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας αλλά και στην ευρωζώνη», δήλωσε, προσθέτοντας πως «αυτό με κάνει ευτυχισμένο». Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε πως δεν είναι 100% σίγουρη, καθώς «έχουν τους δικούς τους κανόνες και διαδικασίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος χαρακτήρισε τη χθεσινή λύση «θετική» και «βιώσιμη». Προσέθεσε δε πως η δόση των 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι σημαντική για την Ελλάδα και πως βοηθάει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.