Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή λόγω εκπτώσεων

Θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου 2016

Οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν ως τις 10 Μαΐου. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι ώρες λειτουργίας γι' αυτή την ημέρα θα είναι από τις 11 πμ έως τις 8μμ, σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης δήλωσε απαισιόδοξος για την κίνηση της αγοράς, κυρίως λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει ότι «οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης της αγοραστικής κίνησης στην ελληνική αγορά μεταφέρονται εκ νέου για την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Ιούνιο και στηρίζονται στην "εισαγώμενη" κατανάλωση, η οποία όμως υφίσταται μόνο στους καλοκαιρινούς προορισμούς και τις τουριστικές περιοχές».

Ο ίδιος σχολιάζει ότι η άποψη σχετικά με τις μικρές προσδοκίες από την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο οφείλεται στη συνηθισμένη για την εποχή καταναλωτική κόπωση λόγω των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων και των μαθητικών εξετάσεων ενώ επιπλέον, «αναμένεται ότι οι αντιδράσεις τόσο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου, όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό στην ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαΐου, θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική λειτουργία της αγοράς».