Η Ελλάδα συμφώνησε για προληπτικά μέτρα

"Είμαστε πολύ κοντά"

«Η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί πάνω σε προληπτικά μέτρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών.

Όπως είπε χρειάζεται πακέτο προληπτικών μέτρων για την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για ασφαλιστικό, φόρο εισοδήματος, κόκκινα δάνεια και αποκρατικοποιήσεις.

«Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα έως ότου κλείσει η αξιολόγηση. Είμαστε πολύ κοντά όμως», σημείωσε.

Επεσήμανε πως: «Αν γίνουν βήματα σε όλες τις παραμέτρους είναι πιθανό Eurogroup την επόμενη Πέμπτη».

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι: «Όταν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα θα εξετάστουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Συζητήσαμε πολύ για την Ελλάδα σήμερα και τα επόμενα βήματα. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος» ανέφερε.

Για το χρέος απέκλεισε την πιθανότητα κουρέματος και είπε: «Θα κοιτάξουμε τις πιθανότητες reprofiling μέσω μεγαλύτερης περιόδου ωρίμανσης».

 

Λαγκάρντ: Να νομοθετήσει η Ελλάδα τα νέα μέτρα ώστε να είναι... έτοιμα

Να έχουν νομοθετηθεί εκ των προτέρων τα προληπτικά μέτρα που ζητά η τρόικα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup.

«Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων και να είναι αξιόπιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, λέγοντας επίσης πως «ζήτησα από την ομάδα μου να είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα».