Αίνιγμα Σόιμπλε: Αισιόδοξος για πρώτη φορά, αλλά με αμφιβολίες

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος και επανέφερε σενάρια εξωτερικής υποτίμησης

Την... έκπληξη έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σε δηλώσεις του την Τετάρτη ανέφερε πως για πρώτη φορά είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα.

“Αναφορικά με την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά”, είπε ο Σόιμπλε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και πρόσθεσε πως οι Έλληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θα βοηθήσουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σχολίασε μάλιστα πως τώρα οι Έλληνες θα ζήσουν πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση.

Αυτά σύμφωνα με το Reuters, όμως. Γιατί το Bloomberg δίνει μία αρκετά διαφορετική διάσταση για τα όσα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέδριο στο Βερολίνο.

Σύμφωνα λοιπόν με το Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως η εξωτερική υποτίμηση θα βοηθούσε την Ελλάδα να ανακάμψει, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πάγια θέση του ότι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα ήταν το καλύτερο σενάριο, ενώ για το ελληνικό πρόγραμμα σχολίασε ότι δεν είναι σίγουρος πως θα λειτουργήσει, αν και αναγνώρισε πως “έχουμε σημειώσει πρόοδο” και “μπορούμε να τα καταφέρουμε”.