Μάρδας: Έχω έρθει σε επαφή με Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να επενδύσουν

"Έχουν γραφτεί σε εφημερίδες, για αγορά μιας εταιρείας από Σύρους πρόσφυγες"

Συνεργασίες με Σύρος επιχειρηματίες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι λάτρεις της μιζέριας αντιμετώπισαν την πρόταση για το "θερινό Νταβός" πολύ βιαστικά, με επικριτικό και ειρωνικό τρόπο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην πρότασή του για προσέλκυση επενδυτών μεταξύ των προσφύγων, διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε Σύρους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν υπάρξει κάποιες συνεργασίες.

Χαρακτήρισε δυσάρεστη την κατάσταση με τα capital controls, εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν επηρεάζουν άμεσα την τουριστική κίνηση. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι δεν θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2015.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε για τους «Σύρους επενδυτές», σε παλαιότερες δηλώσεις του. «Αναφερόμουν σε επιχειρηματίες. Ότι υπάρχουν πράγματι υπάρχουν. Έχουν γραφτεί σε εφημερίδες, για αγορά μιας εταιρείας από Σύρους πρόσφυγες. Ότι έχουν χρήματα κάποιοι από αυτούς, έχουν. Εγώ αναφέρθηκα σε επιχειρηματίες, σε ανθρώπους που έχουν λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως εκ τούτου όπου υπάρχουν χώροι προσφύγων όπου δεν υπάρχουν χρήματα, αυτοί οι χώροι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της συγκεκριμένης πρότασης. Το ζητούμενο είναι εφόσον κάποιοι έχουν χρήματα και είναι πρόθυμοι να τα τοποθετήσουν σε αυτή τη χώρα, μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε. Υπήρχε πρόταση που κατατέθηκε, υπάρχουν διάφοροι που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας», σημείωσε.

«Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι δεν αναφέρονται σε επένδυση, αλλά στα χρήματα που έχουν στα χέρια τους. Το 9% τοις εκατό του συριακού πληθυσμού ήταν χριστιανοί. Όπως ξέρετε πολλές χώρες υπάρχουν που αναζητούν τέτοιους πρόσφυγες, και κυρίως επιστήμονες», σημείωσε ο κ. Μάρδας. Αναφορικά για τα capital controls, υπογράμμισε ότι «μπορείς να βγάλεις 420 μετρητά» και «κινείς όσα θέλεις ηλεκτρονικά εντός της χώρας».