Σταθάκης: Το Ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ως το 2022, μετά βλέπουμε…

Αποστάσεις της κυβέρνησης από το ΔΝΤ

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022, μετά θα χρειαστούν νέες συζητήσεις - δήλωσε την Τρίτη από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, επαναλαμβάνοντας και τη ρήση του πρωθυπουργού ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, μιλώντας σε ελληνογερμανικό φόρουμ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: "Μέχρι το 2022, το χρέος είναι βιώσιμο. Αλλά μετά, θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων".

Ο Γιώργος Σταθάκης επανέλαβε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση. 

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε όμως ότι ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να μειώθει και άλλο τελικά.

 

Σταθάκης: Δεν αλλάζει η θέση της κυβέρνησης για το χρέος

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως υπογραμμίζει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».