Χουλιαράκης εναντίον Βελκουλέσκου για το χάσμα στο Κουαρτέτο

Στην συνεδρίαση του EuroWorking Group δεν βρέθηκε πεδίο συνεννόησης για την επιστροφή

Μετά το Eurogroup της 7ης Μαρτίου, όπου θα ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις πηγαίνει πλέον το επόμενο ραντεβού με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου». Στην συνεδρίαση του EuroWorking Group το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες καταγράφηκαν οι διαφωνίες και δεν βρέθηκε πεδίο συνεννόησης για την επιστροφή, εξαιτίας του ΔΝΤ.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπήρξε έντονη κόντρα της Ελλάδας με το ΔΝΤ και βροχή ερωτήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έκανε συνεχώς ερωτήματα προς την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παρέμεινε σιωπηλή.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των θεσμών υπάρχει «χάσμα» και οι Ευρωπαίοι (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΕΜΣ) δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε πίεση στο ΔΝΤ και από άλλα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και πάλι η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν απάντησε.

Πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τανέφεραν ότι παραμένει επιθυμητό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έως το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου) αλλά εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το επόμενο ορόσημο είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων.