Φθηνότερο μέσα στο 2016 το φυσικό αέριο

Η τιμή ανέρχεται σήμερα σε 0,050 ευρώ/ kWh

Εντός του 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σε πέντε περιοχές, που είτε είναι ήδη ενταγμένες σε αυτό είτε πρόκειται να συνδεθούν για πρώτη φορά. Παράλληλα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, οι τιμές του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη είναι μειωμένες κατά 21,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων.

«Αναγνωρίζοντας τη ζήτηση για τη χρήση φυσικού αερίου και παρά την σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιείται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες καθώς και σε νέες περιοχές. Συγκεκριμένα το δίκτυο επεκτείνεται στις περιοχές της Σίνδου, των Πεύκων, των Νέων Επιβατών, στην περιοχή της Νικόπολης (Δήμος Σταυρούπολης) και στα Διαβατά, με τις εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική είναι και η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία ανέρχεται σήμερα σε 0,050 ευρώ/ kWh (κιλοβατώρα) για τη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων. Σύμφωνα με την ΕΠΑ, η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά 21,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, ενώ παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 2,2% στην αυτόνομη θέρμανση (οικιακή χρήση) σε σχέση με τον Ιανουάριο 2016. Προσφέρει παράλληλα εξοικονόμηση της τάξης του 24,8% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΑ, να απολαύσουν τα οφέλη του μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Η τελευταία αυτή πρόβλεψη αφορά κτήρια που βρίσκονται στην περιοχή του υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν "Αίτηση Ενδιαφέροντος" προκειμένου η Ε.Π.Α. να διενεργήσει δωρεάν αυτοψία στον χώρο τους και να τους επιδώσει τη σχετική προσφορά σύνδεσης.