ΙΚΑ: Στέλνουν ραβασάκια πληρωμής σε νεκρούς!

Ραβασάκια για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και σε πεθαμένους στέλνει το ΙΚΑ. Πρόκειται ουσιαστικά για συστημένες επιστολές, οι οποίες επιστρέφονται στα ΕΛΤΑ και απευθύνονται σε νεκρούς, καθώς δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τμημάτων του φορέα. 

Σε αυτές τις επιστολές το ΙΚΑ ζητάει από πεθαμένους οφειλέτες να προσέλθουν για τη ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών εντός 15 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης. "Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα μέτρα" συμπληρώνει η ειδοποίηση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, παράλληλα αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την τέταρτη έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. 

Στα τέλη του 2015, όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βεβαιωμένες προς είσπραξη οφειλές έφτασαν τα 15,3 δισ. ευρώ από 14,3 δισ. ευρώ που ήταν το Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Προβληματισμό μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι οι οφειλές που έχουν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης είναι ύψους μόλις 5.2 δισ. ευρώ.