Στην Αθήνα οι… ισχυροί άνδρες μεγάλων διεθνών fund

 Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, τη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος και με τις διοικήσεις επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επενδύσει, αναμένεται να έχουν σήμερα στην Αθήνα, εκπρόσωποι διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων ο Πρεμ Γουάτσα, ο Τζον Πόλσον και ο Ουίλμπουρ Ρος.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδας και στον Όμιλο Μυτιληναίου. Πρόσφατα επένδυσε και στον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Eurobank και της Fairfax, με βάση την οποία το 80% των μετοχών της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών θα μεταβιβαστεί από τη Eurobank στο νέο μέτοχο, με την Eurobank να διατηρεί το 20%. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η Fairfax αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank στο 17% περίπου, από 12% περίπου πριν από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Η Paulson & Co, του Τζον Πόλσον, διαθέτει συμμετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς, με ποσοστό περίπου 9%, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην Alpha Bank με περίπου 7%, καθώς και στην ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του καναδικού fund Πρεμ Ουάτσα, ήδη συναντήθηκε με την διοίκηση της Eurobank όσο και της Grivalia, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποσταλεί μήνυμα σταθερότητας προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα.