Κατρούγκαλος: Το ασφαλιστικό είναι η τέλεια καταιγίδα

«Στο Ασφαλιστικό διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση.

Ο υπουργός υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσουν οι αδύναμοι, τα μεσαία στρώματα κινούμενη με άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό των αγροτών, και στις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο, τόνισε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα δεν ήθελε ίδιους τους αγρότες με τους άλλους πολίτες.

«Εμείς θέλουμε να τον διατηρήσουμε τον ΟΓΑ», είπε και σημείωσε ότι δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί έτσι όπως είναι τώρα. «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση. Οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση», υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, «εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

«Δεν γίνεται να δίνει 90% το κράτος, 9% οι αγρότες ούτε να μην παίρνουν σύνταξη οι αγρότες», πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις σε ορισμένα ζητήματα.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος,«οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι «καλώ τους έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος».