Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ για την αναδιάρθρωση του χρέους

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τρόποι για τον περιορισμό του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που το ΔΝΤ θεωρεί προϋπόθεση για να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του στην Ελλάδα, δήλωσε η ίδια πηγή. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα, περιλαμβανομένων των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι επίσης πιθανότατα στην ατζέντα των συζητήσεων.

Η συνάντηση προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας (World Economic Forum), αν και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν, σημείωσε η πηγή. Θα είναι, αναφέρει το Bloomberg, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών από το ζενίθ της κρίσης χρέους της Ελλάδας στα μέσα του 2015.