Μοσχοβισί: Όλα θα κριθούν στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας

Στο γεγονός ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται σε καλό δρόμο, στάθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσχοβισί. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να εξασφαλίσει ένα σταθερό μέλλον προς όφελος του λαού. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας είναι πολύ σημαντικό και θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για την Αθήνα. Τα κόκκινα δάνεια είναι το μεγάλο, άβολο και δύσκολο θέμα του συμβιβασμού, άφησε σαφώς να εννοηθεί ο Επίτροπος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως η δυναμική που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ είναι θετική, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει εμπιστοσύνη.

Όπως είπε, δέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί την Ελλάδα με σκοπό, μεταξύ άλλων, να ετοιμαστεί το έδαφος για το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας το οποίο, όπως σημείωσε, είναι πολύ σημαντικό και θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμη την επίσκεψή του καθώς, όπως υπογράμμισε, στόχος είναι να καθοριστεί το ύψος της προόδου που έχει επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «αγαπάει τους Έλληνες».