Συμφωνία για το Ελληνικό χρέος λόγω ΔΝΤ βλέπει η Γερμανία

Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο  Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν, αναφερόμενος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητά του.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Γερμανός υφυπουργός είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις» εφόσον κερδίσει την επανεκλογή του στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο Σπαν υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις στα συνταξιοδοτικά για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό που είναι απαραίτητες «δεν θα είναι εύκολες».

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα, καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους. Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

«Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», ανέφερε.