Παγώνουν κατασχέσεις και άλλα εισπρακτικά και περιοριστικά μέτρα

Παγώνουν προσωρινά κατασχέσεις και άλλα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ από σήμερα.
Παρατείνεται έτσι η προστασία που είχε αποφασιστεί τον Ιούλιο λόγω της επιβολής των capital controls. Η απόφαση ορίζει ότι αναστέλλεται «η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.
»Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.
»Αναστέλλεται επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της».
Η νέα περίοδος προστασίας λήγει πλέον πέντε εργάσιμες ημέρες μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.