Το σχέδιο Κουίκ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

«Ας αγωνιούν κάποιοι με το ενδεχόμενο να τους πιάσουμε στη φάκα», δηλώνει στην εφημερίδα «Το Χωνί» ο υφυπουργός Επικρατείας, μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, εξηγεί ότι θα βασιστεί στο «πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και επισημαίνει ότι καμία παράνομη δραστηριότητα δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο

Όπως αναφέρει επικαλούμενος εκτιμήσεις της αγοράς, «το παρεμπόριο αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, το λαθρεμπόριο των καυσίμων πλησιάζει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ είναι η φοροδιαφυγή από τα λαθραία καπνά»

Αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κουίκ αναφέρει ότι «χρειαζόμαστε ηρεμία και απόλυτα επικεντρωμένη την προσοχή μας στις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην αξιοποίηση του εμπροσθοβαρούς προγράμματος των 35 δις, που κατάφερε να πάρει αυτή η κυβέρνηση αποκλειστικά για αναπτυξιακά προγράμματα». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι "δραχμόβιες" φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο απίστευτος στόχος ορισμένων να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης».