Ισχυρό “όχι” της κυβέρνησης στη… γενναιόδωρη πρόταση των θεσμών

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δισ. ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ελληνικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.

Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας.

Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη "γενναιόδωρη", όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, λέγοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Αθήνα να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση των εταίρων της στην Ευρωζώνη.

"Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα", δήλωσε η Μέρκελ. "Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα".