Reuters: 2 δισ. ευρώ έφυγαν από τις τράπεζες μέσα σε τρεις μέρες

Οι Έλληνες καταθέτες έχουν αποσύρει από τις τράπεζες περίπου 2 δισ. ευρώ τις τελευταίες τρεις μέρες, με το ρυθμό των εκροών να εντείνεται απότομα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τους δανειστές το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τα 2 δισ. που έχουν αποσυρθεί τις τελευταίες μέρες αποτελούν το 1,5% περίπου των συνολικών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Απριλίου, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες οι εκροές ανέρχονταν σε περίπου 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα.

“Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ, πολύ κρίσιμες για τη χώρα και τις τράπεζες”, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές. “Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό”.

Στο δημοσίευμά του, το Reuters επικαλείται τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο παρατηρήθηκε εκροή καταθέσεων ύψους 30 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, αν και σε αντίθεση με την κρίση του 2012, αυτή τη φορά οι Έλληνες δε μεταφέρουν τα χρήματά τους σρο εξωτερικό, αλλά τα κρατούν στα σπίτια τους.