ΔΝΤ: Αυτό που είπε η Λαγκάρντ για το Grexit χάθηκε στη μετάφραση

Χαμένοι όχι μόνον στις διαπραγματεύσεις αλλά και στη μετάφραση. Μετά την δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ που έκανε το γύρο του κόσμου, και έλεγε ότι ουσιαστικά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το περιβόητο Grexit, είναι μια πιθανότητα, και το σάλο που προκλήθηκε, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ το διέψευσε.

Όπως είπε λοιπόν ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, το Ταμείο "διαψεύδει" τα όσα μεταδόθηκαν, χαρακτηρίζοντας τα "ανακριβή". Δικαιολόγησε μάλιστα λέγοντας ότι τα λόγια της κ. Λαγκάρντ μεταφράστηκαν και αποδόθηκαν "λάθος" από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά την συνέντευξη της , τόνισε ότι "το Grexit είναι μια πιθανότητα". Όπως αναφέρουν με έμφαση, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, διέψευσε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον Ράις "οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές". Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε, επίσης, ότι "υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης".