Bloomberg: Μοιάζει απίθανη μία συμφωνία με τους πιστωτές

Απίθανη μοιάζει μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, καθώς όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιμένει στις "κόκκινες γραμμές" του.

Το δημοσίευμα στέκεται στη δήλωση δήλωση του πρωθυπουργού, στην ομιλία του στον Economist, πως δεν επιθυμεί συμφωνία "με κάθε κόστος".

"Το σίγουρο είναι ότι η πίεση που δέχεται η ελληνική πλευρά ώστε να καταλήξει σε συμφωνία όλο και αυξάνεται", δηλώνουν οι αναλυτές της JPMorgan Malcolm Barr και David Mackie. "Οι πιέσεις στη ρευστότητα της κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα - όλα αυτά συγκλίνουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Σε αυτό το σημείο, κάποιου είδους συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος τελειώνει", αναφέρουν.

"Νομίζω ότι μια τρίτη συμφωνία είναι απλά απαραίτητη, και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί", δηλώνει στο Bloomberg ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Germany. "Θα είναι ή ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ή ένα Grexit", λέει, και προσθέτει: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέση λύση".