Τα σχέδια της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ για την αναδιοργάνωσή του

Tις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παρουσίασε η Διοικήτρια Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη σημερινή έβδομη προγραμματισμένη διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του προγράμματος για τον "Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ".

Ο νέος σχεδιασμός έχει σαν στόχο να γίνει ο ΟΑΕΔ ένας υποδειγματικός δημόσιος φορέας απασχόλησης, με διευρυμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και την ενίσχυση του ρόλου του, με βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού, της υλοποίησης, της διαχείρισης και αξιολόγησης των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Ακόμη, την ενδυνάμωση του Οργανισμού, με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού και τη δημιουργία νέου εργασιακού κλίματος με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Μεγάλης Βρετανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και στόχο έχει τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους πολίτες.