Ντάισελμπλουμ: Τα λεφτά στην Ελλάδα αρχίζουν και εξαντλούνται

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ωστόσο πως μια ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη "δεν αποτελεί επιλογή".

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα υπάρξει “πολύ επικίνδυνη αστάθεια”, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο δίκτυο RTL. “Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά να μείνει η Ελλάδα στο μπλοκ του κοινού νομίσματος”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο πως αν η χώρα μας θέλει να παραμείνει στο ευρώ, “πρέπει να τηρήσει συγκεκριμένους όρους και συμφωνίες, ώστε να φτάσουμε σε μία συμφωνία”.

Ο πρόεδρος του Eurogroup έκρουσε εξάλλου τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα της ρευστότητας, υπογραμμίζοντας πως “τα λεφτά αρχίζουν και εξαντλούνται”.