Τρισέ: Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για τις ελληνικές προοπτικές

Όχι και τόσο αισιόδοξος αναφορικά με την περίπτωση της Ελλάδας εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Bloomberg, ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό πρακτορείο, ο κ. Τρισέ σχολίασε πως σήμερα κανείς δεν είναι αισιόδοξος για τις ελληνικές προοπτικές.

"Αναφορικά με τα στοιχεία, τα πράγματα είναι καλύτερα και σίγουρα έχουν γίνει πολλά μέχρι σήμερα. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει υποφέρει εξαιτίας της κακής διαχείρισης του παρελθόντος" πρόσθεσε ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ.

Παράλληλα, ο κ. Τρισέ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι "έχει υποσχεθεί πολλά στο πρόγραμμά της, χωρίς να λάβει υπόψη της τα πραγματικά στοιχεία και δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου".

Επιπλέον, ο κ. Τρισέ χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για την Ελλάδα, αλλιώς "ένα Grexit, θα είχε τρομερές συνέπειες, πρώτα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια βέβαια, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης".