Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα πρέπει να δείξει πρόοδο για να πάρει λεφτά

Μάλλον απίθανο είναι το ενδεχόμενο να εγκριθεί εκταμίευση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, αφού η κυβέρνηση “κλωτσάει” για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

“Δυστυχώς, μέχρι στιγμής η πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις είναι περιορισμένη”, παρατήρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

“Είναι πραγματικά καιρός να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Πρώτα και κύρια απαιτείται μία ελληνική δέσμευση για συμμόρφωση με τους όρους του προγράμματος και εφαρμογή των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων”, υποστήριξε ο Ντομπρόφσκις, προσθέτοντας πως η απουσία μίας αναλυτικής λίστας μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπει στο Eurogroup στις 24 Απριλίου να κάνει κάτι παραπάνω από το να αξιολογήσει την κατάσταση και να δώσει κατευθύνσεις στους διαπραγματευτές.

“Για να λάβει χρήματα, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει επαρκή πρόοδο σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές της για δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψει. Τώρα είναι η τελευταία στιγμή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε πιο έντονα”, υπογράμμισε, ενώ για το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας επεσήμανε: “Η κατάσταση με τη ρευστότητα είναι περίπλοκη, αλλά αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να εργαστεί η ελληνική πλευρά πιο έντονα στις τεχνικές διαπραγματεύσεις και να τιμήσει τις δεσμεύσεις της”.