Κυβέρνηση: Βρέθηκαν τα χρήματα για ΔΝΤ και ομόλογα

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, χωρίς να υπάρξει συμφωνία - γεγονός όμως που δεν παραπέμπει σε ρήξη αλλά σε αργή πρόοδο, όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν. Πηγές της Ελληνικής κυβέρνησης πάντως, ανέφεραν ότι οι προθεσμίες δεν είναι πλέον όσο ασφυκτικές φαίνονται, καθώς έχουν εξευρεθεί η πόροι για τις δόσεις που πρέπει να πληρωθούν και στο ΔΝΤ και σε ομόλογα που λήγουν μέσα στον Απρίλιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει πλέον στην Αθήνα, όπου οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, με στόχο την τεκμηρίωση των προτάσεων της Ελληνικής πλευράς. Επίσης, αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και Euroworking Group με τηλεδιάσκεψη.

Ωστόσο, νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία ακόμα δήλωση τονίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα. Αντίθετα είπε ότι πιο πιθανό είναι ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Μαριάνο Ραχόι.

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Παραγωγικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα

Έως τώρα οι συζητήσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των δανειστών ήταν παραγωγικές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και υπενθύμισε ότι το Euro Working Group που θα συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.