Το Brussels Group έρχεται Αθήνα, θα διαπραγματευτεί σε… ξενοδοχείο!

Στην Αθήνα προσγειώνεται σήμερα το Γκρουπ των Βρυξελλών (Brussels Group), το κλιμάκιο εκείνο που θα εκπροσωπεί πλέον τους θεσμούς και τους δανειστές στην Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες, κατά την επίσημη πρώτη συνάντηση των Brussels Group. Ενώ από σήμερα θα συνεχιστούν στην Αθήνα, σε ξενοδοχείο και όχι στο υπουργείο.

Το τεχνικό κλιμάκιο θα ξεκινήσει με την ελληνική κυβέρνηση συζητήσεις για "τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων". Θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πηγές τις κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις "θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας".

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται, θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την σημερινή πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών στις Βρυξέλλες.