Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρεται σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μετά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε Eurogroup και Ecofin.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Ελλάδα πέραν των εντυπώσεων "ξεμένει από χρόνο χρήματα και φίλους", ενώ επικαλείται το παράδειγμα του γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που χρειάζεται πλέον δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην διαφορετική προσέγγιση που έχουν για την κατάσταση της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και οι ομόλογοί του. Ειδικότερα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αν κάποιος ρωτήσει τον Γιάννη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του, είναι πιθανό να λάβει μια πολύ διαφορετική απάντηση από ότι θα άκουγε σε άλλη περιοχή του ευρώ.

Το πρακτορείο φιλοξενεί επίσης και απόψεις επενδυτών σύμφωνα με τους οποίους εάν σύντομα Ελλάδα και ευρωζώνη δεν οδηγηθούν σε συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει κάτι που θα μοιάζει με  "αυτοκινητιστικό δυστύχημα".

Σύμφωνα με τους ίδιους "τα ατυχήματα σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρά".