Πατούλης: Κανονικά θα πληρωθούν οι μισθοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαβεβαιώσεις ότι οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πληρωθούν κανονικά το μισθό τους έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ελλάδων (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης δήλωσε πως "εμπιστεύεται την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών" και πως δεν έχει "καμία πληροφόρηση" ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις αμοιβές των εργαζομένων.

Μιλώντας στο aftodioikisi.gr, ο κ. Πατούλης διέψευσε τον υπαρχηγό του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ποσά για τη χρηματοδότηση των δήμων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η μισθοδοσία των 80.000 δημοτικών υπαλλήλων. Ο κ. Πατούλης δήλωσε πως εμπιστεύεται "την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Νίκου Βούτση και του γενικού γραμματέα Κώστα Πουλάκη ότι οι ΚΑΠ όχι μόνο θα αποδίδονται κανονικά αλλά θα γίνει και προσπάθεια να αυξηθούν μιας και είναι πετσοκομμένοι".

"Από τη στιγμή που οι ΚΑΠ θα δίδονται κανονικά στους δήμους οι δήμαρχοι με τη χρηστή διαχείριση που κάνουν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους", τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ζήτησε να εφαρμοστεί η ευεργετική διάταξη με βάση την οποία οι δήμοι οι οποίοι λόγω των δημοτικών τους επιχειρήσεων που έκλεισαν έχουν οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να μπορούν να λαμβάνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με την παρακράτηση του 5% από τους ΚΑΠ.