Ποιος θα είναι ο ρόλος της “νέας τρόικας” που δε θα λέγεται τρόικα

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των "θεσμών". Πρόκειται ουσιαστικά για την μέχρι τώρα επονομαζόμενη τρόικα η οποία από ότι φαίνεται επιστρέφει στην Αθήνα με άλλο... όνομα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποτελούνται από ένα κλιμάκιο περί τους 20 τεχνοκράτες και ο ρόλος τους θα είναι διαφορετικός σε σχέση με πριν.

Όπως αναφέρουν τα "Τα Νέα", oι εκπρόσωποι των θεσμών δεν θα συναντώνται με υπουργούς αλλά με μια ολιγομελή ομάδα περίπου εννέα ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας. Με αυτή θα συζητούν και τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση με το παρελθόν τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα επισκέπτονται όλα τα υπουργεία, αλλά μόνο όσα συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση.

Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι παρά τα όσα λέγονται από την ελληνική πλευρά, η κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του 5ου ελέγχου. Δηλαδή για την ολοκλήρωση του παλιού προγράμματος μέσα στο πλαίσιο της παράτασης.

Στις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί την έλευση της τρόικας όπως γινόταν στο παρελθόν, ενώ η διαπραγμάτευση μέσω mail αποκλείστηκε καθώς τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά.