Λαγκάρντ: Να δούμε στην πράξη τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Η επιτυχία του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της ελληνικής κυνέρνησης εξαρτάται από το πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί και το πώς θα εφαρμοστούν οι όποιες αλλαγές, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο MSCNBC.

“Πρέπει να δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί”, επεσήμανε η Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν γύρω από τις προσπάθειες για την είσπραξη φόρων από τους πλούσιους, την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επίτευξη μεγαλύτερης κοινωνικής ισότητας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν παρέλειψε πάντως να επαινέσει την πρόοδο της χώρας μας, προτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

“Έχουν κάνει πρόοδο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Αλλά τώρα σαφέστατα, πρώτον, πρέπει να μη χάσουν το προνόμιο της προόδου αυτής, και δεύτερος, πρέπει πραγματικά να μεταρρυθμίσουν σε βάθος την οικονομία ώστε να λειτουργεί, ώστε να είναι ελκυστική ξανά και ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να δανείσουν την Ελλάδα”, υπογράμμισε.