Ντε Γκίντος: Οι ανάγκες σε χρήμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας

Τις προθέσεις των όσων θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Δευτέρας αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος.

Όπως αποκάλυψε ο Ντε Γκίντος στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας αλλά και οι αποπληρωμές ομολόγων που πρέπει να κάνει η χώρα.

Θα ακουστούν επίσης από την τρόικα οι προσφατες συνομιλίες που έγιναν με την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους 4 μήνες προκειμένου να δει ποιο είναι το επόμενο βήμα για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο Λουίς Ντε Γκίντος, αποκάλυψε ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις για ένα νέο δάνειο 30 με 50 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα!

Ο Ισπανός υπουργός, που προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ο μόνος εφικτός δρόμος για την Ελλάδα, καθώς "δεν υπάρχει εναλλακτική".

Πάντως, ο Ντε Γκίντος διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο θα έχει πιο ευέλικτους όρους από το παλιό, κλασικό, "μνημονιακό".

Ωστόσο, ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε λακωνικά ότι τέτοιο θέμα "δε συζητείται" στο Eurogroup.

Όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διέψευσε τα περί συζητήσεων για τρίτο πακέτο διάσωσης, απαντώντας σε σχετικές ερώτήσεις δημοσιογράφων στο Βερολίνο. "Δεν υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό", ήταν η απάντηση του Γιούνκερ.