Reuters: Τέλη Μαρτίου τελειώνουν τα χρήματα στην Ελλάδα!

Το πολύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, και σε περίπτωση που έως τότε δεν υπάρξει συμφωνία για περαιτέρω χρηματοδότηση, τότε η χώρα δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, υποστηρίζει άτομο με γνώση των σχετικών αριθμών που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

“Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι τα μέσα Μαρτίου ή μέχρι τα τέλη Μαρτίου το πολύ, αν δεν εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση από τους επίσημους δανειστές της”, δήλωσε το εν λόγω άτομο στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει το 1,5 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που πρέπει να καταβληθεί στα μέσα Μαρτίου, όμως παρά τις προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες, θα δυσκολευτεί να προχωρήσει σε πληρωμές από εκεί και έπειτα.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η κυβέρνηση έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους Ευρωπαίους εταίρους να της επιτραπεί να εκδώσει επιπλέον έντοκα γραμμάτια ύψους 15 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.