Bloomberg: Τώρα η Ελλάδα αναζητά ένα… Plan C

Η Ελλάδα αναζητά ένα “Plan C”, μετά την άρνηση του Eurogroup να δώσει ένα “δάνειο-γέφυρα”, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ που ξεκαθάρισε σήμερα ότι “δεν χορηγούμε δάνεια-γέφυρες”.

Η τελευταία άρνηση της ΕΕ αυξάνει τις προκλήσεις για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη αποτύχει στα αιτήματά της για μια διαγράφη χρέους, σημειώνει το Bloomberg, ενώ υπογραμμίζει ότι η επόμενη “αναμέτρηση” είναι προγραμματισμένη για τις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλες, στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, όποτε και ο Γιάννης Βαρουφάκης θα αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους ομολόγους του.

“Μετά από ένα επιθετικό ξεκίνημα, που είχε σαν αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, νομίζω ότι τώρα γίνονται πιο πραγματιστές”, δηλώνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής. “Ανεξάρτητα με το τι λένε στο εσωτερικό τους κοινό, ό,τι κάνουν στο εξωτερικό μετράει περισσότερο”.

Το πρακτορείο επισημαίνει την αύξηση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και πως ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί επιπλέον χρήματα βοήθειας, με τον όρο της συνέχισης της λιτότητας.

Η αντιπαράθεση ενέχει τον κίνδυνο, το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης να μείνει χωρίς χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του μήνα, σημειώνει το Bloomberg.