Το πρώτο “κρας τεστ”: Στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Στην Αθήνα καταφτάνει σήμερα ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να συναντηθεί τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με το Γιάννη Βαρουφάκη, στο πρώτο "κρας τεστ" για την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους ευρωπαίους.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καταφτάνει στη χώρα με άγριες διαθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup φρόντισε να στείλει μια...πρόγευση τονίζοντας  πως "αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας".

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Στην ατζέντα του υπουργού είναι η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, ενώ θα μπει στο τραπέζι μία συμφωνία "γέφυρα" έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωζώνη δεν θέλει να υπάρξει καμία μονομερής πράξη από την ελληνική κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις δηλώσεις για ξήλωμα μέτρων και αποκρατικοποιήσεων, κάτι που ο κ. Ντάσελμπλουμ θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.